“Vak van uitvoerder is écht mijn specialisme”Uitvoerder Erik Koops

Eerder meldde we de voortgang bij de realisatie van Bold in Amsterdam. Deze 80 meter hoge nieuwbouw omvat onder meer 158 koopappartementen en 203 studentenunits. Uitvoerder voor dit project is Erik Koops. We spraken hem over de uitdagingen.

Het tunnelbekistingsproject Bold is in meerdere opzichten uitdagend. De tijdsdruk is hoog en door de maatregelen rondom het Corona-virus ziet Erik zich geconfronteerd met de nodige personele uitdagingen. “Dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker en interessanter”, aldus de uitvoerder van Hendriks ruwbouw die er blijkbaar niet tegen op ziet om in oplossingen te denken.

Motiveren en sturen

Erik is inmiddels een jaar in dienst bij Hendriks ruwbouw en werkte daarvan zo’n 12 jaar als ZZP’er voor verschillende bedrijven en aannemers. “Het vak van uitvoerder is echt mijn specialisme. Ik kan m’n ervaring erin kwijt, het is prachtig om je eigen team van professionals te motiveren en te sturen en er is regelmatig overleg met kantoor. Eens in de week vergaderen we met het team op de bouw en eens in de maand zitten projectleiders en uitvoerders bij elkaar om het werk door te nemen op kantoor in Veenendaal. Ik vind het interessant en uitdagend om de planning die we dan mee krijgen steeds tot een goed einde te brengen. Hoe breng ik mijn team aan het draaien? Welke hobbels moet ik daarbij nemen? Hoe kunnen we het de volgende keer weer net even beter doen? Ik vind het geweldig om daarmee bezig te zijn.”

Werk blijven doen

Als we Erik vragen hoe het is om in deze tijd van Corona-crisis te werken, antwoordt hij: “Vanuit de branche zijn in een protocol afspraken gemaakt om het op de bouw werkbaar te houden. Daar houden we ons zorgvuldig aan. Het betekent bijvoorbeeld dat de schafttijd variabel wordt, je rekening moet houden met afstand tot collega’s en steeds weer nadenkt over de afspraken die in het protocol zijn vastgelegd. Dat is wel een hele aanpassing, maar door het te volgen, kunnen we wel ons werk blijven doen.”

Erik vervolgt: “Daarnaast hebben we ook een aantal personele aanpassingen moeten doen. We werken nu met een internationaler team waarbij ik regelmatig mensen ook persoonlijk begeleid of opleid om ze thuis te maken in de tunnelbekistingstechniek. Per slot van rekening mag je het tunnelen toch wel een Nederlands specialisme noemen. Het is mooi om te zien dat het team ook met die aanpassingen goed draait en de resultaten levert die verwacht worden. Dat is best iets om trots op te zijn!”

Terug naar overzicht